latinica  ћирилица
04/02/2018 |  12:56 | Autor: RTRS

PDP: Vlast krije dokumente o novim zaduženjima

Partija demokratskog progresa tvrdi da vlast Republike Srpske "krije dokumente o novim zaduženjima" koji će se naći na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske 6. februara.
PDP -
PDP

U saopštenju PDP-a navodi se da je do ove sjednice parlamenta praksa bila da svi dokumenti o kojima raspravljaju narodni poslanici budu javno dostupni.

"Koalicija SNSD-DNS-SP ovog puta odlučila je da Odluku o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci za dodatno finansiranje po projektu izgradnje autoputa Banjaluka-Doboj, Odluku o iznosu garancija koje može dati Republika Srpska u 2018. godini i Odluku o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci - međunarodnoj banci za obnovu i razvoj po projektu restrukturiranja Željeznica Republike Srpske ne objavi", navode iz PDP-a.

Prema njihovom mišljenju, ministri finansija Zoran Tegeltija i saobraćaja i veza Neđo Trninić sinoć su se "zapetljali u objašnjavanju činjenica kojih nema o odlukama" i zato PDP dostavlja javnosti sve odluke koje su dostupne na linku http://pdp.rs.ba/vlada-krije-dokumenta-o-zaduzivanju/.