latinica  ћирилица
04/02/2018 |  15:22 ⇒ 15:28 | Autor: RTRS

Crna Gora - Angažovanje oficira na Kosmetu istorijski presedan vlasti

Odluka o angažovanju oficira Vojske Crne Gore u okviru misije Kfora na Kosovu i Metohiji predstavlja još jedan politički i istorijski presedan vlasti, kojim se Crna Gora i formalno priključila agresorima na sopstveni narod, tvrde u Demokratskom frontu.

"Crna Gora je posljednja zemlja na svijetu koja bi trebalo da pošalje svoje vojnike u sastav okupacionih snaga na prostor južne srpske pokrajine", smatraju u DF-u.

Iz DF-a su poručili da će njihovi poslanici biti protiv odluke Savjeta za odbranu i bezbjednost koji bi trebalo da potvrdi Skupština Crne Gore.

DF smatra da bi takvim činom Crna Gora napravila veoma lošu uslugu cijelom regionu, posebno sebi i svojim građanima.

"Angažujući predstavnike Vojske Crne Gore na Kosovu i Metohiji u ovako osjetljivom trenutku, crnogorska vlast pokazuje da mnogo ne mari za pozitivan razvoj odnosa u regionu, posebno sa državom Srbijom", tvrde u DF-u.

Iz DF-a napominju da sve zemlje svijeta znaju da je prema važećoj Rezoluciji 1244 Savjeta bezbjednosti UN Kosovo i Metohija sastavni dio države Srbije.

DF podsjeća da je i crnogorski premijer Duško Marković priznao da su donijeli odluku o priznanju takozvane države Kosovo svjesni da je protiv toga 85 odsto građana.

Savjet za odbranu i bezbjednost, na čijem je čelu predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, donio je juče odluku da dva oficira Vojske Crne Gore idu u misiju KFOR-a na Kosovu i Metohiji.

Izvor: SRNA