latinica  ћирилица
04/02/2018 |  19:50 ⇒ 20:30 | Autor: RTRS

Banja Mlječanica- Znatna ulaganja u obnovu (VIDEO)

U Specijalnoj bolnici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju - Banji Mlječanica kod Kozarske Dubice značajno se ulaže u obnovu, da bi objekat ispunio evropske standarde.
Banja Mlječanica - Foto: RTRS
Banja MlječanicaFoto: RTRS

U posljednjih godinu dana ova banja je na sigurnom putu ekonomske stabilizacije. Obnovljeni su smještajni kapaciteti na drugom spratu centralnog objekta, rekonstruišu se bungalovi, a donacijom predsjednika Republike Milorada Dodika od 21. 000 maraka, u banji će biti saniran i lift.

Ljekovita sulfatno-sulfidna voda, koja se za liječenje koristi više od 5.000 godina, savremene terapijske procedure, stručno medicinsko osoblje i atraktivna priroda na obroncima Kozare, samo su neki od razloga što se u banji Mlječanica svakodnevno traži mjesto više.

U prilog ide i završetak obnove smještajnih kapaciteta na drugom spratu centralnog objekta. Pacijenti koji se sjećaju kako je izgledala ranije, kažu da je banja doživjela preporod.

Sve je rezultat domaćinskog poslovanja, kaže rukovodstvo banje. Smanjili su rashode, a povećali prihode.

U posljednjih godinu dana, značajno je urađeno. Stigla je i donacija iz Kabineta predsjednika.

- Želim da istaknem da smo prije par dana potpisali ugovor sa firmom za sanaciju lifta. Vrijednost radova je 21.000 i to je donacija predsjednika Republike, kažeDragan Brdar, direktor ЈZU Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Mlječanica.

Siniša Marković, spec. fizikalne medicine i rehabilitacije, ističe da najviše pacijenata dolazi isključivo na liječenje, međutim, u zadnje vrijeme je dosta razvijen jmalo luksuzniji program u vidu ručnih, podvodnih masaža, nekih relaks programa.

U narednom  periodu u planu je sanacija krovne konstrukcije Banje Mlječanica, čiji je smještajni kapacitet oko 150 kreveta.