latinica  ћирилица
05/02/2018 |  07:48 ⇒ 07:51 | Autor: RTRS

Arlov danas sa zvaničnicima Kosmeta o dolasku 850 djece u Srpsku

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije Milorad Arlov razgovaraće danas u Zvečanu sa srpskim zvaničnicima na Kosmetu o realizaciji projekta "Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske", kojim je planirano da 850 učenika sa čitavog Kosmeta posjeti Republiku Srpsku u junu.
Milorad Arlov - Foto: SRNA
Milorad ArlovFoto: SRNA

Arlov je potvrdio Srni da će o realizaciji ovog projekta razgovarati sa načelnicima okruga, predsjednicima opština, direktorima škola i drugima na Kosovu i Metohiji o realizaciji ovog najmasovnijeg projekta do sada.

"Planiramo da se dogovorimo o svim važnim detaljima, jer ovog puta radi se o velikom broju djece koji će u pratnji svojih profesora i nastavnika doći u junu u 16 lokalnih zajednica Republike Srpske", rekao je Arlov.

Centralni doček biće održan 16. juna u Andrićgradu u opštini Višegrad, koja je prihvatila da bude pokrovitelj centralnog dočeka.

Sastanak, koji organizuje Odbor za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije u saradnji sa Mitrovačkim okrugom i opštinom Zvečan, biće održan u 11.00 časova u svečanoj sali opštine Zvečan.

Posredstvom Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji od 16. do 23. juna u Republici Srpskoj će boraviti 850 učenika sa čitavog Kosmeta.

Do sada je u okviru projekta "Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske" u Srpskoj u šest navrata boravilo ukupno 2.500 djece i 200 nastavnika sa Kosova i Metohije.

Izvor: SRNA