latinica  ћирилица
05/02/2018 |  08:05 ⇒ 08:16 | Autor: RTRS

Udruženje "Nasljeđe": Prioritet zapošljavanje djece poginulih boraca

Prema evidenciji Udruženja "Nasljeđe", bez posla je u Trebinju 40 djece poginulih boraca, pa će prioritet u ovoj godini biti njihovo zapošljavanje, rečeno je na Godišnjoj skupštini Udruženja.
Predsjednik udruženja "Nasleđe" Saša Pešikan - Foto: SRNA
Predsjednik udruženja "Nasleđe" Saša PešikanFoto: SRNA

Predsjednik Udruženja "Nasljeđe" Saša Pešikan rekao je sinoć da se pretpostavlja da je ukupan broj nezaposlenih veći i da se kreće između 50 i 60.

"Sa listom prioriteta obićemo sve one koji odlučuju o zapošljavanju i vršiti konstantan pritisak kako bi se konačno stavila tačka na ovo pitanje", rekao je Pešikan, navodeći da je tokom prošle godine zaposleno desetak, a od početka rada udruženja više od 40 djece poginulih boraca.

On najavljuje da će ove godine sa drugim udruženjima proisteklim iz rata "Nasljeđe" insistirati i na donošenju uredbe o stambenom zbrinjavanju boračkih kategorija, ali i na izmjenama aktuelnog zakona o borcima, porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima.

Pešikan je rekao da nakon završene unutrašnje sanacije spomen-kapele Svetog cara Lazara, koju je prošle godine iniciralo Udruženje, ove godine slijedi druga obimnija faza spoljašnjih i radova na zaštiti objekta od atmosferskih uticaja, za što su sredstva obećala preduzeća "Elektroprivreda Republike Srpske" i "Hidroelektrane na Trebišnjici".

On je istakao da će na inicijativu Udruženja u narednim danima most Branilaca Trebinja, na južnoj gradskoj obilaznici, biti dostojnije obilježen sa dvije osvijetljene table i zastavama na jarbolu.

Izvor: SRNA