latinica  ћирилица
05/02/2018 |  09:07 | Autor: RTRS

NSRS sutra o Prijedlogu zakona o srednjem obrazovanju

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće sutra Prijedlog zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju kojim je definisano da stručni tim škole čine nastavnici, stručni saradnici i, po potrebi, stručno lice iz druge ustanove, rečeno je Srni u parlamentu.
Narodna skupština Republike Srpske - Foto: RTRS
Narodna skupština Republike SrpskeFoto: RTRS

Predloženim zakonom propisano je da se sredstva stečena prometom proizvoda i usluga učeničke zadruge koriste za proširenje materijalne osnove njenog rada, za ekskurzije, ishranu učenika, te unapređenje obrazovno-vaspitnog procesa u školi.

Definisano je i da dio nastavnih programa za stručno obrazovanje, do 30 odsto, utvrđuje nastavničko vijeće na prijedlog stručnih aktiva nastavnika, pri čemu se vodi računa o potrebama tržišta rada jedinice lokalne samouprave.

Poslanici bi trebalo da razmatraju Prijedlog zakona o gasu, Prijedlog zakona o stranim ulaganjima i Prijedlog zakona o banjama.

Na predloženom dnevnom redu su Prijedlog zakona o hemikalijama, Nacrt zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Republike Srpske i Nacrt zakona o zaštiti žrtava ratne torture.

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi da razmatra i Nacrt zakona o oduzimanju imovine koja je proistekla izvršenjem krivičnog djela, te Nacrt strategije borbe protiv korupcije u Republici Srpskoj od ove do 2022. godine.

Početak sjednice zakazan je u 10.00 časova.

Izvor: SRNA