latinica  ћирилица
05/02/2018 |  10:55 ⇒ 13:58 | Autor: RTRS

Banjaluka: Za izgradnju profesionalne trim-staze 60.000 KM (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i predstavnik firme "MKR Kremenović" Ranko Kremenović potpisali su danas ugovor o izgradnji trim-staze u Parku "Mladen Stojanović" za šta će biti uloženo 60.000 KM.
Radojičić - "MKR Kremenović" Ranko Kremenović - Foto: SRNA
Radojičić - "MKR Kremenović" Ranko KremenovićFoto: SRNA

Radojičić je rekao da je riječ o prefesionalnoj trim-stazi, dužine 1,2 kilometra i širine dva metra sa ivičnjacima, koja je namijenjena kako profesionalnim, tako i rekreativnim trkačima.

"Podržali smo inicijativu članova mjesne zajednice Rosulje i trkača Banjalučke trkačke lige i nadam se da će Banjalučani na proljeće imati novu trim-stazu", rekao je Radojičić novinarima.

On je naveo da je ovo samo dio predviđenih poslova, jer je planirano da se urade i staze na Banj brdu i u naselju Trapisti, te istakao da je cilj ovih aktivnosti podrška rekreativnim sportskim aktivnostima i promocija zdravog načina života.



Izvođač radova je firma "MKR Kremenović", a predstavnik ovog preduzeća Ranko Kremenović rekao je da je rok za završetak radova 120 dana.

"Plan je da izgradnja staze počne čim budu ispunjenji uslovi za to jer je ovo izuzetno značajan projekat za cijeli grad", rekao je Kremenović.

Predstavnik Mjesne zajednice Rosulje Siniša Mrkobrda istakao je značaj projekta i izrazio zadovoljstvo što je Grad prepoznao dobrobit ove ideje, uložio sopstvena sredstva, a nije čekao donatora.

Izvor: SRNA