latinica  ћирилица
05/02/2018 |  11:47 | Autor: RTRS

Malešević primio studenta generacije Mašinskog fakulteta

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević čestitao je studentu generacije banjalučkog Mašinskog fakulteta Zoranu Grahovcu na izvanrednom uspjehu koji je postigao tokom studija i poželio mu uspješan nastavak školovanja.
Banja Luka: Malešević sa studentom Zoranom Grahovcom - Foto: SRNA
Banja Luka: Malešević sa studentom Zoranom GrahovcomFoto: SRNA

Malešević je Grahovcu, čiji je prosjek ocjena 9,59, savjetovao da nastavi studije, saopšteno je iz resornog ministarstva.

"Siguran sam da će Grahovac ostvariti izvanredne rezultate i u drugom ciklusu studija i volio bih kada bi znanja i iskustva stečena u inostranstvu podijelio sa studentima na matičnom fakultetu", rekao je Malešević, koji je organizovao prijem za Grahovca u prostorijama Ministarstva.

Malešević je ocijenio da su za razvoj Srpske potrebna znanja koja ovdašnji studenti stiču na drugom i trećem ciklusu studija u inostranstvu.

Grahovac, koji je završio mehatroniku na Mašinskom fakultetu i planira da u istoj oblasti nastavi studije u inostranstvu, istakao je da je oduvijek imao afinitet prema matematici i fizici.

"Zbog toga sam se opredijelio za mehatroniku, koja je mnogo zanimljivija od konvencionalnog mašinstva", naglasio je Grahovac, koji je kao uspješan student bio stipendista Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Izvor: SRNA