latinica  ћирилица
05/02/2018 |  11:54 | Autor: RTRS

Osuda napada na načelnika Srebrenice

Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice najoštrije je osudila verbalne napade bošnjačkih lokalnih funkcionera na načelnika opštine Mladena Grujičić povodom prijema komandanta bivše jedinice Vojske Republike Srpske "Vukovi sa Drine" Milana Јolovića u zgradi opštine.
Mladen Grujičić - Foto: RTRS
Mladen GrujičićFoto: RTRS

Iz ove organizacije navode da porodice poginulih i nestalih pružaju punu podršku programu rada Grujičića i osuđuju zlonamjerne i neargumentovane izjave predsjednika Skupštine opštine Srebrenica Alije Tabakovića i zamjenika načelnika Nermina Alivukovića, kao i prijetnje koje su sa različitih adresa prethodnih dana upućene načelniku opštine.

"Tražimo od nadležnih organa da otkriju i sankcionišu one koji upućuju prijetnje. Protivimo se bilo kakvim prijetnjama bilo kome. Od srebrenički odbornika tražimo da doprinesu smirivanju tenzija i normalizaciji odnosa u ovom mjestu", ističu porodice poginulih i nestalih Srba.

U saopštenju ove organizacije navodi se da Grujičić nije čovjek koji se plaši i da ga prijetnje neće pokolebati da realizuje započete projekte koji će obezbijediti bolju budućnost ovom mjestu.

"Bošnjački političari treba da shvate da neće oni određivati koga će načelnik opštine ugošćavati i sa kime će se sastajati u svom kabinetu i da nemaju ekskluzivno pravo da ocjenjuju ko je zločinac, jer oni sve srpske vojnike smatraju zločincima, što je apsurdno i neprihvatljivo", navodi se u saopštenju.

Iz ove organizacije ističu da je Јolović dao ogroman doprinos zaštiti srpskog naroda od muslimanskih ratnih hordi na ovom području i da je uvijek poželjan u Srebrenici.

Srpske porodice poginulih i nestalih navode da muslimanima nije smetalo što je prethodni načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković po Evropi putovao sa ozloglašenim ratnim zločincem Naserom Orićem koji je pri tome hapšen.

Iz Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice poručuju da se dobro zna koje sve činio zločine i da za brojne zločine počinjene nad Srbima u srednjem Podrinju još niko nije odgovarao.

"Bez priznanja i odgovornosti za počinjeni zločine nad Srbima ne može se doći do pomirenja i suživota jer su na ovom prostoru stradali i Srbi i Bošnjaci", navode iz ove organizacije i dodaju da su za muslimanska stradanja mnogi odgovarali, a za srpska još nije niko.

Izvor: SRNA