latinica  ћирилица
05/02/2018 |  12:12 ⇒ 12:13 | Autor: RTRS

Banjaluka - Za lokalne puteve više od milion sedamsto hiljada KM

Gradska uprava Banjaluka planirala je u ovogodišnjem budžetu 1.725.000 KM za održavanje, modernizaciju i rekonstrukciju lokalnih i nekategorisanih puteva.
Asfaltiranje - Foto: SRNA
AsfaltiranjeFoto: SRNA

Od ovog iznosa, za održavanje asfaltnih, makadamskih saobraćajnica i putnog pojasa predviđeno je 920.000 KM.

"U okviru investicionog održavanja biće obavljena sanacija kolovoza na lokalnim putevima Kuljani-Barlovci-Cerici, Saračica-Goleši, Desna Novoselija- Karanovac, put za Motike i drugi, a za ove radove predviđena su sredstva u iznosu od 300.000 KM", naveli su iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

U okviru rekonstrukcije, za šta je predviđeno 505.000 KM, biće izvedeni radovi na lokalnim i nekategorisanim putevima Saračica-crkva Brankovac, Bojanića mlin-Јanjetovići, Osnovna škola Melina-Gornji Majstorovići, Osnovna škola Obrovac-Đurđevići, Alin Gaj-Debeljaci, Kozjerac-Milosavići, Kadina Voda-Vranješi-Maslarići, Ševe-Zovik, Piskavica centar, Priječani - 9. januar, put za Stare Grbiće.

Radovi će biti izvedeni i na putu za Grbića Јarak, put za Durbića Brdo, Grabovac-Kovačevići-Vukelići-Saračica, Regode-Stojčići, Čokorska Polja- Kremenovići, ogranak puta Šumari-Gornja Piskavica, Potkozarje-groblje Milakovići, Novo Naselje-Topići.

Izvor: Nezavisne novine