latinica  ћирилица
05/02/2018 |  12:50 ⇒ 14:04 | Autor: RTRS

Vlasenica: Održan tradicionalni planinarski pohod na Pjenovac (VIDEO)

U Vlasenici je održan tradicionalni planinarski pohod na Pjenovac. U pohodu su učestvovali planinari i turisti iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Makedonije.
Pohod u Pjenovac - Foto: RTRS
Pohod u PjenovacFoto: RTRS

Јedna od najmasovnijih regionalnih planinarskih smotri privukla je više od 50 planinarskih društava i 1.200 učesnika iz regiona koji su uživali u čarima Јavor planine.

Prelazeći stazu dugačku oko 16 kilometara, ljubitelji prirode različite starosne dobi uživali su u druženju, ali i osjetili čari nedirnute prirode, živopisnih vidika i neodoljivosti snijegom prekrivenog Јavora.

Pohod je opravdao ugled koji je građen prethodnih godina, ali i očekivanja brojnih gostiju.

"Mi se trudimo da budemo dobri domaćini i da na pravi način promovišemo naš grad, jer kada dolazi toliki broj ljudi, pruža se velika prilika i za promociju onoga što mi možemo da ponudimo, a možemo da ponudimo dosta toga", rekao je Nenad Lelek, direktor Turističke organizacije Vlasenica.

Prvi put "Pohod na Pjenovac" organizovan je, sada već davne, 1972. godine, a danas je jedna od najznačajnijih vlaseničkih manifestacija i bitan segment u razvoju turizma u Vlasenici.

Ovogodišnju manifestaciju su organizovali Planinarsko-ekološko društvo "Acer" iz Vlasenice i Turistička organizacija ove opštine.

Opširnije u prilogu: