latinica  ћирилица
05/02/2018 |  14:20 ⇒ 14:21 | Autor: RTRS

Konkurs za projekat "Socijalizacija djece Srpske"

Јavni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske objavio je danas konkurs za učešće u projektu "Socijalizacija djece Republike Srpske" u okviru kojeg će od 20. maja do 21. septembra na crnogorskom primorju boraviti djeca u 14 smjena.
Djeca iz RS u Kumboru... - Foto: RTRS
Djeca iz RS u Kumboru...Foto: RTRS

Obrasci za prijavu dostupni su u mjesno nadležnim centrima za socijalni rad/službama socijalne i dječije zaštite, kao i na internet stranici Fonda.

Konkurs za odabir učesnika u projektu - djece, vaspitača i stručnog osoblja - objavljen je danas u dnevnom listu "Glas Srpske". Dokumentacija se može dostaviti zaključno sa 5. martom.

Djeca će i ove godine biti smještena u Omladinskom hostelu "Užice" u Bečićima. Prva smjena trajaće osam dana, a preostalih 13 po deset, saopšteno je iz Јavnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske.

Projektom "Socijalizacije djece Republike Srpske", koji se realizuje od 2002. godine, do sada je obuhvaćeno više od 23.000 djece iz svih opština u Srpskoj.

Riječ je, prije svega, o djeci iz socijalno ugroženih porodica-korisnicima prava iz socijalne i dječije zaštite, djeci iz višečlanih porodica, iz boračkih porodica, djeci sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, ali i posebno nadarenoj djeci, te talentovanim sportistima.

Izvor: SRNA