latinica  ћирилица
05/02/2018 |  14:45 | Autor: RTRS

Borenović: Nakon Kolegijuma, opozicija će odlučiti o učešću na sjednici parlamenta

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je da će poslanici opozicionih stranaka u Narodnoj skupštini Republike Srpske, nakon sutrašnje sjednice Kolegijuma, odlučiti da li će učestvovati na zasjedanju parlamenta najavljenom za sutra.
Branislav Borenović - Foto: SRNA
Branislav BorenovićFoto: SRNA

Borenović je naveo da će Vlada predložiti da u dnevni red sjednice budu uvršteni i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuna Zakona o koncesijama po hitnom postupku i Prijedlog zakona o prestanku važenja zakona o naknadama za korištenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije, takođe po hitnom postupku, što smatra nedopustivim.

"To znači da bi na dnevnom redu sutrašnje sjednice bilo ukupno šest zakona i odluka po hitnom postupku, koji su u Narodnu skupštinu upućeni samo nekoliko dana prije sjednice", rekao je Borenović novinarima u Banjaluci uoči sjednice skupštinskog Odbora za finansije i budžet.

On je dodao da će na sjednici Odbora zatražiti da se zauzme stav da se na sutrašnjoj sjednici parlamenta ne razmatraju ni odluka o iznosu garancija koje može izdati Republika Srpska u 2018. godini, odluka o prihvatanju zaduženja prema Svjetskoj banci po projektu restrukturisanja "Željeznica Republike Srpske", te odluka o prihvatanju zaduženja prema Evropskoj investicionoj banci za dodatno finansiranje po projektu izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj.

"Za to ne postoje uslovi, ne samo što su odluke po hitnom postupku, nego zato što ima mnogo maglovitih i nedovoljnih argumenata za raspravu, posebno kada je riječ o odluci o iznosu garancija u 2018. godini", naveo je Borenović.

Izvor: SRNA