latinica  ћирилица
05/02/2018 |  16:40 ⇒ 18:30 | Autor: RTRS

Film "S ruba pameti" nagrađen i u Ukrajini (FOTO)

Dokumentarni film "S ruba pameti" autorke Milane Majar u produkciji RTRS-a nagrađen je specijalnom nagradom na 9. Međunarodnom festivalu dokumentarnog pravoslavnog filma u Dnjepropetrovsku u Ukrajini.
Milana Majar - nagrada - Foto: RTRS
Milana Majar - nagradaFoto: RTRS

Festival je ove godine održan pod sloganom "Ljubav i porodica u dokumentarnom filmu" .

Od 20 filmova koje je dnjepropetrovska publika mogla da vidi tokom dva dana festivala samo je film "S ruba pameti" bio premijerni.

Film "S ruba pameti" nagrađen i u Ukrajini

Film "S ruba pameti" u režiji Milane Majar, montaža Biljana Ševa, snimatelj Dejan Račić govori o sudbini hrišćanske porodice iz ratom zahvaćene Sirije. Svoj doprinos u snimanju filma dala je i ekipa iz Damaska. Prvo je dokumentarno ostvarenje iz produkcije RTRS-a koje je urađeno na arapskom jeziku.

Preveden je na pet svjetskih jezika i prikazan je na festivalima širom Evrope, Amerike i Azije. Na ovogodšnjem festivalu učestvovali su čuveni dokumentarni filmski stvaraoci iz Ukrajine, Srbije, Republike Srpske, Bjelorusije, Poljske, Azerbejdžana, Gruzije i Estonije.

Film "S ruba pameti" nagrađen i u Ukrajini

Organizator festivala je protjerej stavrofor Igor Sobko, počasni kulturni radnik Ukrajine i šef Centra za pravoslavnu kulturu "Lestvica".