latinica  ћирилица
05/02/2018 |  17:11 ⇒ 21:20 | Autor: RTRS

Јovičić izabran za predsjednika Izbornog štaba DNS-a (VIDEO)

U Banjaluci je danas održana sjednica Predsjedništva DNS-a na kojoj je bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji u DNS-u, Republici Srpskoj i BiH, a izabran je i predsjednik Izbornog štaba za opšte izbore 2018. godine.
Marko Pavić - Foto: RTRS
Marko PavićFoto: RTRS

Na današnjoj sjednici Predsjedništva DNS-a za predsjednika Izbornog štaba stranke na predstojećim izborima izabran je Dragomir Јovičić.

Kako je istaknuto, stanje u stranci je izuzetno dobro i zaključeno je da su stečeni svi preduslovi da DNS na predstojećim izbirima ostvari najbolji uspjeh do sada - očekuju više od 100.000 glasova i 12 poslaničkih mandata. 

Predsjednik DNS-a, Marko Pavić, naglasio je da u narednom periodu žele što bolje približiti stavove ove stranke biračima. Smatraju da imaju prednost jer su, kako je istaknuto, uvijek bili uz ljude koji ne koriste jezik mržnje, nego jezik koji poziva na pomirenje, zajednički rad i uspjeh.

Najavili su i borbu sa koalicionim partnerima za jednu od dvije izborne funkcije.

-Do sada razgovora sa koalicionim partnerima ili predstavnicima opozicije o toj temi nije bilo. Vremena još ima i dobro je malo sačekati s obzirom na situaciju u Hrvatskoj koja utiče i na nas, izbore u Srbiji i priču oko izbornog zakona", rekao je Pavić.

DNS, ističe Pavić, mora istrajati u poštovanju ustavne odredbe o konstitutivnosti Srba u četiri kantona u FBiH, a isključivist, koja se sada pojavljuje na političkoj sceni, kako kaže, nije dobra.

M.Vujinović/RTRS