latinica  ћирилица
05/02/2018 |  21:07 | Autor: RTRS

Kazahstan savladao Srbiju, "orlovi“ bez polufinala EP

Futsal reprezentacija Srbije nije uspjela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Ljubljani, pošto je u četvrtfinalu poražena od Kazahstana.
Kazahstan savladao Srbiju - Foto: RTS
Kazahstan savladao SrbijuFoto: RTS

Futsaleri Srbije poraženi su u četvrtfinalnom meču na Evropskom prvenstvu u Ljubljani, Kazahstan je bio bolji i slavio pobjedu od 3:1.

Odličnu utakmicu u "Stožicama" odigrali su izabranici selektora Ivančića, ali su Kazahstanci pokazali da s pravom pripadaju samom kremu evropskog futsala.

Srbija je imala priliku da u završnici stigne do izjednačenja i produžetaka, ali je grešku Kocića iskoristio Daglas Žunior i ubacio loptu u praznu mrežu i tako doneo rivalu "orlova" nedostižnu prednost.

Kazahstan je poveo u sedmom minutu golom Žamankulova, da bi već na početku drugog poluvremena prednost udvostručio Tajnan.

Srbija je u završnici pokušala sa igračem više u polju, odnosno bez golmana na terenu, što je donelo jedan pogodak, a strijelac je bio Rajčević.

Ipak, "orlovi" nisu imali više snage, primili su gol u posljednjem minutu i tako završili šampionat na stepeniku niže nego prije dvije godine u Beogradu, kada su bili četvrti u Evropi (takođe poraz od Kazahstana u borbi za bronzu).

Treba istaći da su srpski futsaleri čak tri puta pogađali okvir gola golmana Kazahstana Igite (dva puta Rajčević, jednom Kocić), pa je i malo sreće nedostajalo da Srbija savlada favorizovanog protivnika. 

Izvor: RTS