latinica  ћирилица
05/02/2018 |  22:17 ⇒ 22:23 | Autor: RTRS

Bratunac: Otvoren drugi Festival ruskog filma

Prikazivanjem filma "Sunčanica" proslavljenog ruskog reditelja Nikite Mihalkova večeras je u bratunačkom Domu kulture otvoren drugi Festival ruskog filma, koji će trajati do petka, 9. februara.
Petković otvorio drugi Festival ruskog filma - Foto: SRNA
Petković otvorio drugi Festival ruskog filmaFoto: SRNA

Direktor ove ustanove Radovan Petković na otvaranju je rekao da se festival organizuje i ove godine zahvaljujući pomoći Ambasade Rusije u BiH i da očekuje da će se ta saradnja nastaviti i festival prerasti u tradiciju.

Nakon organizovanja niza veoma značajnih kulturnih sadržaja u prošloj godini, odnosno više nego u prethodne dvije decenije ukupno, uprava Doma kulture je najavila bogat i kvalitetan kulturni program i u ovoj godini, a jedan od tih sadržaja je održavanje ovog festivala.

Sutra će festival biti nastavljen projekcijom filma "28 panfilovaca" autora Kima Družinjina, a u srijedu, 7. februara, na programu je dječiji film "Tri junaka i šamahanska carica" Sergeja Gljezina.

Program festivala će u četvrtak, 8. februara, biti nastavljen emitovanjem filma "Neadekvatni ljudi", autora Romana Karimova, a u petak, 9. februara, festival će biti završen projekcijom filma "Heroj", reditelja Јurija Vasiljeva.

Ulaz na sve filmske projekcije je besplatan.

Izvor: SRNA