latinica  ћирилица
06/02/2018 |  09:11 ⇒ 10:00 | Autor: RTRS

Optuženi za malverzacije u RUGIP-u negirali krivicu

Aleksandar Deurić, pomoćnik direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP), i njegovih troje radnih kolega, koji su optuženi za višemilionske malverzacije na štetu grada Banjaluka, negirali su juče krivicu u banjalučkom Okružnom sudu.
Uhapšen pa postao načelnik  (Foto:Vladimir Stojaković) -
Uhapšen pa postao načelnik (Foto:Vladimir Stojaković)

Optužnicom, uz Deurića, obuhvaćeni su i Dragan Grulović, načelnik Odjeljenja za nadzor u RUGIP-u, te radnice RUGIP-a Doris Kremenović i Željka Milinković, i uskoro im počinje suđenje. Oni se terete za kriminal u iznosu od 7,43 miliona maraka. Optuženi su za zloupotrebu službenog položaja u predmetima "Naš dom" i "Građa", odnosno trgovinu uticajem u predmetu "Varnica Marija".

Јuče je u sudnici pročitan novi podatak - da je Grulović, koji je u vrijeme hapšenja, u oktobru prošle godine, bio šef Područne jedinice RUGIP-a Banjaluka, u međuvremenu imenovan za načelnika Odjeljenja za nadzor u RUGIP-u.

Prvom tačkom optužnice obuhvaćeni su Deurić, Grulović i Kremenovićeva. Oni su, kako ih terete, od 1. decembra 2015. do 21. aprila prošle godine, u namjeri da firmi "Naš dom" pribave imovinsku korist, iskoristili službeni položaj i prekoračili granice ovlaštenja.

Druga tačka optužnice odnosi se na predmet "Građa", a njom su obuhvaćeni optuženi Grulović i Kremenovićeva.

Trećom tačkom optužnice, kako je objavljeno, Grulović i Milinkovićeva optuženi su da su dogovarali obustavu istrage u predmetu "Varnica Marija", koju je vodilo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Izvor: Nezavisne novine