latinica  ћирилица
06/02/2018 |  10:37 ⇒ 10:57 | Autor: RTRS

Stefanović o Ugljaninu i hapšenju američkog profesionalnog ubice u Beogradu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je sramotna izjava lidera SDA u Srbiji Sulejmana Ugljanina da "srpska država za Bošnjake u Srbiji predstavlja genocidnu tvorevinu, sa neprihvatljivim imenom i načinom organizacije", te istakao da očekuje da će nadležni organi reagovati.
Nebojša Stefanović (Foto:http:nebojsastefanovic.rs) -
Nebojša Stefanović (Foto:http:nebojsastefanovic.rs)

On je naveo da u Srbiji svako ima pravo na stav, ali da se ne može vrijeđati i kršiti Ustav, niti pozivati na bilo kakvu vrstu nasilja.

Govoreći o nedavnom hapšenju bivšeg američkog marinca u Beogradu, za koga su mediji u Srbiji pisali da je došao da izvrši ubistvo, Stefanović je rekao da je bilo dobro da je srpska policija imala informacije o određenom licu, koje je kod sebe imalo oružje sa izbrisanim serijskim brojem.

"Očigledno je da se tu nešto događalo, a šta tačno, ne mogu da iznosim više informacija. Očekujem da ćemo u narednim danima u istrazi moći da dođemo do informacija, da kažemo šta se tačno dogodilo, šta je tačno bila uloga te i drugih osoba koje su uhapšene i šta su bili njihovi planovi", naveo je Stefanović.

Prema pisanju beogradskih listova, američki marinac, bivši pripadnik najelitnije vojne jedinice "Mornaričke foke" Korbet D. uhapšen je prošle nedjelje u Beogradu, a kod njega je pronađen pištolj sa izbrisanim serijskim brojem. Uhapšena su i njegova dva pomagača Srbina.

Uhapšeni Amerikanac bio je član "Tima 6" koji okuplja samo najobučenije i najsurovije profesionalce. Službovao je u Siriji i Iraku, ali i u kriznim regionima Afrike i Јužne Amerike. Danas radi u izraelskoj kompaniji koja se bavi obezbjeđenjem.

Za sada nije utvrđeno zbog čega je Korbet D. došao u Beograd i zašto se u "štek stanu" krio sa pištoljem, ali nadležni u policiji i tužilaštvu sumnjaju da je planirao da izvrši ubistvo.

Izvor: SRNA