latinica  ћирилица
06/02/2018 |  11:01 ⇒ 17:18 | Autor: RTRS

Na konkurs za direktora iz reda srpskog naroda prijavili se Hrvati i Bošnjaci

Na konkurs za direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH iz reda Srba prijavili su se i hrvatski i bošnjački kandidati.
Institucije BiH - Foto: RTRS
Institucije BiHFoto: RTRS

Na konkurs, koji je raspisan i zatvoren još u novembru prošle godine, prijavilo se više od 20 kandidata, no nepoznato je kako je uopće moguće da pojedinci koji pretendiraju na ovo mjesto ne znaju za pravila i pojedinosti javnog natječaja. Između ostalih, među kandidatima i Hrvatica Maja Krišto, ali i Bošnjaci, poput Envera Išerića ili Avdije Kovačevića.

Posebno je interesantna činjenica da Išerić, kao bivši direktor Agencije za državnu službu (ADS) Federacije BiH, nije znao za pravila konkursa, kao ni za činjenicu da Bošnjak (Meliha Јahjaefendić) i Hrvat (Dragan Brković) uveliko rade u okviru svojih mandata.

Inače, nakon što je gotovo prije tri mjeseca istekao mandat Siniši Perkoviću nije poznato zašto Savjet ministara ne čini ništa da imenuje novog čovjeka na ovu iznimno traženu poziciju, pa su se već pojavile i spekulacije o mogućem opstruiranju cijelog procesa.

Izvor: Nezavisne novine