latinica  ћирилица
06/02/2018 |  12:25 ⇒ 12:32 | Autor: RTRS

U održavanje putne mreže lani uloženo 61,2 miliona maraka

U redovno održavanje magistralne i regionalne putne mreže Republike Srpske ukupne dužine 4.192 kilometra, u toku 2017. godine uloženo je 61.273.000 KM, ističu u ЈP Putevi Republike Srpske.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

U Putevima navode da su u toku prošle godine godine završeni projekti rekonstrukcije tunela Kalovita brda na mistralnom putu Ljubogošta-Pale, izgradnja mosta u Kulašima kod Prnjavora, izgradnja kružnog toka u Milićima, te izgradnja puta Nevesinje-Berkovići.

"Započeti su i neki veoma značajni projekti, čija će realizacija biti nastavljena i u ovoj godini. Među najznačajnijima je izgradnja kružnog toka kod mosta Rebrovac u Banjaluci i kružnog toka u Prnjavoru, kao i izgradnja dijela Istočnog tranzita u Banjaluci", navode u Putevima.

Ove godine biće nastavljena i izgradnja mosta na rijeci Zovidolci na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići, izgradnja i rekonstrukcija regionalnog puta Kotor Varoš-Kneževo, zatim Podgradci-Mrakovica, Crnjelovo–Rača i Bronzani Majdan-granica Republike Srpske i Federacije BiH.

Iz Puteva, dodaju da je stanje magistralnih i regionalnih puteva Republike Srpske na zadovoljavajućem nivou s obzirom na finansijska sredstva koja se izdvajaju i ulažu u putnu infrastrukturu.

Izvor: SRNA