latinica  ћирилица
06/02/2018 |  14:45 | Autor: RTRS

Boriću se da Partizan ne ode u stečaj!

Ostoja Mijailović, predsjednik Košarkaškog kluba Partizan, otkrio je sadržaj prijeteće poruke koju je dobio zbog pojedinih podataka iznijetih u javnost.
Ostoja Mijailović - Foto: RTS
Ostoja MijailovićFoto: RTS

Dio navijača zamjera Mijailoviću to što je član političke partije na vlasti.

- Da li navijači vole Dudu Ivkovića i Duška Vujoševića? Vole! A, njih dvojica su otvoreno podržala Dragana Đilasa i to im niko ne zamjera. Nikada neću zloupotrebiti funkciju predsjednika Partizana da bi s tog mjesta podržao Aleksandra Vučića" - tvrdi Mijailović.

- Iznio sam neki podatak i prije neki dan mi je stigla preteća poruka da će mi zapaliti svu imovinu sa ne znam koliko benzina... Pa, da li zaista misle da se ja toga plašim? Pa, da je tako ne bih ovo radio. Postoje razni interesi, stvaraju se neprijatelji kada ste na ovakvoj poziciji - rekao je Mijailović.

Prvi čovjek crno-bijelih je pričao i o Partizanovom dugu i borbi da klub ni po koju cijenu ne ode u stečaj.

- Partizanov račun je konačno nedavno odblokiran poslije 90 dana. Dug je sedam miliona evra, a jedna banka je najveći pojedinačni povjerilac sa 1,36 miliona. Zatim je tu i Poreska uprava sa 85 miliona dinara, od kojih je 50 miliona kamata. Dug prema igračima i trenerima je oko tri miliona evra, među kojima ima mnogo nerealnih potraživanja. Kao što nije realno i da nam država pomaže, a da mi ne plaćamo porez. Za mene je to neprihvatljivo - naveo je on.

Predsjednik Partizana očekuje da klub uskoro dobije sportskog direktora.

- Pregovaram sa Nikolom Lonačarom. Svaki dan pričamo. On gleda kako da raskine ugovor koji ima sa jednom televizijom na kojoj radi godinama. Lončar je moj prijedlog, biće moja odluka, imam s njim velike ambicije i riječ je velikom poštovaocu Partizana - kaže Mijailović.

On tvrdi da niko od povjerilaca neće biti izigran.

- Boriću se da platimo sve obaveze. Neću dozvoliti da Partizan nasilno uđe u UPPR, stečaj, da prevari raznorazne povjerioce. Meni ne pada na pamet da uradim to na način na koji je uradila Crvena zvezda. Neću tako da kaljam moje ime i prezime. Da uradim sad UPPR, da ne platim nikome ništa i da novac koji imamo uložimo u igrače i budemo tu negdje, egal, sa Crvenom zvezdom... Nije to pravedno - smatra on.

On je otkrio kada je Partizan počeo da posustaje.

- Partizan je 2013. godine izgubio korak sa vremenom. Omča oko vrata mu je bio neki nerealan kredit. I sada je najveći problem dug prema banci. Kada to riješimo, kao i dug za porez - prepolovićemo dug. Imamo dosta igrača i sportskih radnika koji će otpisati dug, napravili su dobre karijere na imenu Partizana i spremni su da pomognu - uvjeren je prvi čovjek Partizana.

Izvor: B92