latinica  ћирилица
06/02/2018 |  16:42 ⇒ 19:00 | Autor: RTRS

Učenici iz Zvornika nagrađeni u Ljubljani (VIDEO)

Učenici zvorničkog Srednjoškolskog centra "Petar Kočić" osvojili su dvije srebrne nagrade na Festivalu turizma koji je održan u Ljubljani.
Nagrađeni učenici - Foto: RTRS
Nagrađeni učeniciFoto: RTRS

Na takmičenju su učestvovale 42 škole iz Slovenije, BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Italije, a Zvorničani su se predstavili projektima "Grad u bojama" i "Zlatne ruke" i oduševili posjetioce.

Učenici zvorničkog Srednjoškolskog centra na najljepši način su predstavili kulturne događaje i ustanove u svom gradu i ono što Zvornik ima da ponudi turistima.

- Mi smo se potrudili da prikažemo nešto i naših zlatnih ruku. Ovaj, tamo smo ponijeli materijal koji smo mi sami napravili i predstavili ga, ali smo takođe ponijeli i nešto ručnih radova, kaže Kristina Ilić, učenica.

- Smatram da je ovo jedno preveliko iskustvo za nas, samim tim što smo imali mogućnost da upoznamo druge kulture i da ostvarimo razna prijateljstva, napominje Ana Bošković, učenica.

Na Festivalu zvorničku školu predstavljalo je 14 učenika i dvije profesorke. Svi oni su se potrudili da u lijepom svjetlu predstave svoj grad i Republiku Srpsku.

- Uspješno smo se predstavili. Osvojili smo dvije srebrne medalje, djeca su se zaista potrudila, ostavila su dobar utisak, kao i svih ovih prethodnih godina kada smo učestvovali na sajmu, ističe Elizabeta Јevtić, profesor ekonomske grupe predmeta.

Odlazak Zvorničana u Sloveniju podržalo je resorno ministarstvo i Gradska uprava.

- Ono što je izuzetno značajno, ovaj put smo nosili i didaktički materijal za predškolske ustanove i pokušali im kroz igricu prikazati na najbolji način kako treba upoznati Republiku Srpsku, njene gradove, ističe Biljana Pisić, direktorica Srednjoškolskog centra "Petar Kočić" Zvornik.

U okviru posjete Sloveniji, zvornička delegacija je dva dana boravila i u bratskom gradu Sežani, a slobodno vrijeme iskoristili su da obiđe Ljubljanu i Trst.