latinica  ћирилица
06/02/2018 |  19:14 ⇒ 21:15 | Autor: RTRS

Tehnički remont Bratunac radi za domaće i inostrane kupce (VIDEO)

Delegacija Ministarstva odbrane Namibije posjetila je pogone bijeljinske Poslovne jedinice Tehničkog remonta Bratunac.
Delegacija Namibije - Foto: RTRS
Delegacija NamibijeFoto: RTRS

U zakupljenom prostoru fabrike "Elvako" u stečaju , od avgusta prošle godine oko 40 radnika pravi čelične konstrukcije za ovu zemlju. Uskoro će početi i sa proizvodnjom kontejnera za njemačko tržište, a na pomolu je i posao sa Italijanima.

U pogonu procesne opreme radi se punom parom ,a uskoro će biti pokrenuta i proizvodnja u pogonima šina vođica i armaturne mreže. Radnici koji su nakon pokretanja stečaja u Elvaku ostali bez posla, ponovo su na radnom mjestu. Nadaju se da će ovdje zaraditi penziju.

- Uskoro smo završili halu za Namibiju, čelične konstrukcije pripremamo, armaturne mreže, u pregovorima smo sa italijanskom firmom šine vodilice koje smo nekada radili, čekamo od njih izvještaj da nas ugrade u svoju proizvodnju da radimo za njih .To je namjenska industrija, kaže Rado Manojlović, rukovodilac proizvodnje u Poslovnoj jedinici TRB Bijeljina.

Potpisali su i ugovor sa njemačkom firmom ,za koju će od marta proizvoditi kontejnere. Trojica radnika su na jednomjesečnoj obuci u Njemačkoj .

- To će biti stalan i dugovječan posao, možda neka su čak razmišljanja u nekom narednom periodu da bi mogli kompletnu proizvodnju iz Njemačke da preselimo ovdje, napominje Veljko Ljubinković, rukovodilac Poslovne jedinice Tehničkog remonta u Bijeljini.

Bijeljinska poslovna jedinica Tehničkog remonta Bratunac obnovila je saradnju sa svim kupcima koji su ranije radili sa Elvakom. Planiraju i da obnove nekadašnju proizvodnju silosa, mješalica i traktorskih prikolica koji su traženi na tržištu.