latinica  ћирилица
06/02/2018 |  22:41 ⇒ 22:42 | Autor: RTRS

Vlada Srpske pokazala da ima sluha za apele privrednika

Udruženje radnika ugostiteljstva i turizma Republike Srpske pozdravilo je odluku Vlade Srpske da se iz skupštinske procedure povuče Nacrt zakona o zabrani pušenja i izražava nadu da će u narednom periodu zajedno sa Vladom pomoći u kreiranju novog zakonskog rješenja.

U saopštenju iz ovog udruženja navodi se da je odlukom da povuče iz skupštinske procedure nacrt zakona koji predviđa potpunu zabranu pušenja u svim ugostiteljskim objektima, Vlada Republike Srpske pokazala da ima sluha za apele privrednika.

"U prethodnom periodu smo jasnim ekonomskim analizama i iskustvima iz zemalja regiona i EU pokazali predstavnicima vlasti u Republici Srpskoj da ovakav zakon ne štiti nikoga i da bi, dugoročno gledano, od njega svi imali više štete nego koristi", rekao je predsjednik udruženja ugostitelja Republike Srpske Željko Tatić.

On je izrazio zadovoljstvo pozitivnom reakcijom, kao i nadu da će u narednom periodu, dok se vrši dorada zakona, ugostitelji, trgovci i privrednici biti u prilici da daju svoj doprinos te da, zajedno sa Vladom Republike Srpske, pomognu u kreiranju zakonskog rješenja koje će ispunjavati svoj cilj, zaštititi zdravlje stanovnika, a s druge strane neće zaviti privredu u crno.

"Kompromisna rješenja su ta kojima težimo", zaključio je Tatić.

Izvor: Srna