latinica  ћирилица
07/02/2018 |  10:31 ⇒ 10:39 | Autor: RTRS

Јuniori Јunajteda i Brodarca igraju danas u Beogradu

Fudbaleri Brodarca dočekuju večeras od 18.30 časova veliki Mančester Јunajted u 1/16 finala Omladinske Lige šampiona.

Igra se samo jedna utakmica, dakle nema revanša u Engleskoj, pa pobjednik meča u Beogradu ide u osminu finala. Ukoliko bude neriješeno poslije 90 minuta, odluka će pasti u penal seriji.

Ogroman motiv igračima srpskog šampiona uoči meča na TC Stadion poslao je i vezista Mančester Јunajteda Nemanja Matić.

- Čestitam vam na dosadašnjim igrama. Siguran sam da ćete dati sve od sebe. Ako ostvarite dobar rezultat, vodim vas na ručak prvom prilikom kada dođem u Beograd. Puno sreće i osvjetlajte nam obraz - rekao je Matić.

Јunajted sa klupe predvodi član čuvene generacije iz 1992. godine sa kojom je Aleks Ferguson dominirao godinama u Engleskoj, ali i u Evropi – Niki Bat.

- Ovo je veliki dan i veliki događaj za sve nas u Brodarcu, u Srbiji i u Beogradu. Nedjeljama se pripremamo za gostovanje Mančester Јunajteda. U klubu smo godinama vaspitavani da poštujemo rivala sve do trenutka kada treba da počne utakmica. Ovo je prilika koja će se nama u klubu pružiti možda samo jednom u karijeri i želimo da je iskoristimo na najbolji način - rekao je kapiten Brodarca Miloš Tošeski.

Brodarac je na putu do istorijskog meča sa "Crvenim đavolima" eliminisao izraelski Makabi Haifu (1:1, 1:0) i gruzijski Subartalom (1:1, 2:2).

Јunajted je igrao u grupnoj fazi paralelno sa seniorskom LŠ, bio je drugi u Grupi A sa istim brojem bodova kao Bazel (11), ali slabijom gol razlikom, a ispred Benfike i CSKA.

Ključni igrači "Đavola" su najbolji strijelac DŽošua Bohui (četiri gola na šest utakmica i jedna asistencija), te Angel Gomez (dva gola i asistencija) koji je ove sezone debitovao i za prvi tim kod Žozea Murinja u FA Kupu. Golu često prijeti i vezista iz Belgije Indi Bunen.

U osminu finala juče su se plasirali PSŽ i Fejenord, koji su se priključili osvajačima grupa iz LŠ staze Bazelu, Bajernu, Čelsiju, Barseloni, Liverpulu, M. Sitiju, Portu i Totenhemu.

Žrijeb osmine finala LŠ je na programu 9. februara.

Izvor: B92