latinica  ћирилица
07/02/2018 |  14:07 | Autor: RTRS

Konte sve bliži razlazu sa Čelsijem?

Sve je izvjesnije da će Antonio Konte dobiti otkaz u Čelsiju, iako on ističe da ne osjeća pritisak i odbija da podnese ostavku.
Antonio Konte (foto: www.mirror.co.uk) -
Antonio Konte (foto: www.mirror.co.uk)

Čelsi je četvrti u Premijer ligi sa čak 19 bodova iza lidera Mančester Sitija, a nije prošlo ni godinu dana od osvajanja titule.

Ako Italijan dobije otkaz, nastaviće se neobična tradicija u Premijer ligi, jer bi on bio treći menadžer u nizu koji je dobio otkaz u sezoni nakon osvajanja titule.

- Nisam zabrinut za svoj posao. Dajem 120 odsto svakodnevno. Ako to nije dovoljno, klub može da donese drugu odluku. Svakog dana i na svakoj pres konferenciji me pitate da li sam zabrinut. Ne, nisam zabrinut - rekao je Konte.

Prethodno je Klaudio Ranijeri otpušten osam mjeseci nakon istorijske titule sa Lester Sitijem, a sezonu ranije je opet Čelsi otpustio menadžera koji mu je doneo trofej – Žozea Murinja.

Ukupno gledano, poslljdnjih pet šampiona su mijenjali menadžere već u narednoj sezoni, jer je prije Murinja Manuel Pelegrini napustio Mančester Siti, prije njega se Aleks Ferguson penzionisao nakon posljednje titule Јunajteda, a sve je počelo od Roberta Mančinija koji je otpušten nakon titule sa Sitijem.

U međuvremenu, spekuliše se ko će naslijediti Kontea na klupi "plavaca", a novi "favorit" je Luis Enrike.

Kako tvrde pojedini mediji, Španac se navodno već dogovorio sa Romanom Abramovičem o preuzimanju londonskog kluba, a nakon debakla Čelsija u Votfordu u ponedjeljak (4:1).

Enrike je bez posla otkako je napustio Barselonu na kraju prošle sezone, a u međuvremenu je odbio ponudu da preuzme Sevilju.

Izvor: Agencije