latinica  ћирилица
07/02/2018 |  15:07 ⇒ 16:58 | Autor: RTRS

SNSD: NDP i SzP da prestanu obmanjivati javnost izmišljenim pričama

Savez nezavisnih socijaldemokrata "poziva NDP i ostatak takozvanog Saveza za promjene da prestanu obmanjivati javnost i davati sebi na značaju izmišljenim pričama o navodnom postojanju neke crne liste u Republici Srpskoj".
SNSD -
SNSD

"Takođe, želimo da ih pitamo i da li je moguće da njima koji se konstantno predstavljaju kao veliki borci protiv kriminala i korupcije, smeta istraga policije o pronevjeri novca poreskih obveznika Republike Srpske", saopšteno je iz SNSD-a.

SNSD je upitao i NDP "da li je moguće da oni borbom protiv kriminala i korupcije smatraju samo one orocese koje protiv građana Republike Srpske vode neustavne i nezakonite pravosudne institucije BiH, a da sve procese koje vode institucije naše Republike Srpske nazivaju političkim progonom".

"I na kraju, želimo da ih pitamo i da li je moguće da misle da neko može profitirati i unaprijediti svoj politički rejting zbog pravosudnog procesa koji pravosudne institucije vode protiv nekog anonimusa i indivividue, koja se u ovom slučaju zove Bore Škeljić", ističe se u saopštenju SNSD-a.

Iz ove stranke navode da još jednom žele podsjetiti javnost da u Republici Srpskoj ne postoje bilo kakve "crne liste", a Ministarstvu unutrašnjih poslova i pravosudnim institucijama Republike Srpske pružaju punu podršku u nezavisnom i profesionalnom obavljanju svojih poslova.

NDP je danas saopštio da i "današnja informacija da je MUP podnio izvještaj tužilaštvu protiv bivšeg načelnika Kneževa Bore Škeljića /NDP/ sumnjičeći ga za 'pronevjeru' 36.000 KM, govori da u Republici Srpskoj postoje 'crne liste' za odstrijel istaknutih pojedinaca iz opozicionih redova".