latinica  ћирилица
07/02/2018 |  16:05 ⇒ 21:03 | Autor: RTRS

Direktoru RiTE Gacko, Bošku Kozomari, prijete smrću (VIDEO)

Direktor Rudnika i termoelektrane Gacko, Boško Kozomara, dobio je pismo u kojem mu je zaprijećeno likvidacijom, ako ne napusti Gacko i direktorsku funkciju. Sve je prijavio policiji, a istraga je odmah pokrenuta.
Boško Kozomara - Foto: RTRS
Boško KozomaraFoto: RTRS

Prijeteće pismo na adresu Boška Kozomare poslano je iz Trebinja 2. februara, a potpisano je sa "Gačani". Kozomara je dao izjavu u Policijskoj upravi u Trebinju. Za pismo kaže da je riječ o "demonstraciji primitivizma i nemoći krugova koji pokušavaju da ospore razvoj Rudnika i termoelektrane".

"To su neformalni krugovi kojima sam pomrsio račune i stao na put masovnim otuđenjima dizel goriva i ostalog...", kaže direktor Kozomara i dodaje:

"Taman posla da napustim Gacko, ništa me neće odvesti sa zadatka da podignem ovaj kolektiv", dok na pitanje da li se plaši za svoju bezbjednost, odgovara:

"Ne, ne plašim se, imam povjerenja u organe Republike Srpske".

Iz sindikalne organizacije Rudnika i termoelektrane osuđuju prijetnje.

"Osuđujemo svaku vrstu prijetnji, očekujemo da istraga otkrije počinioce", izjavio je Predsjednik Sindikalne organizacije RiTE Gacko Željko Tepavčević.

Portparolka PU Trebinje Јovana Cvijetić, rekla je da se preduzimaju se sve aktivnosti s ciljem utvrđivanja identiteta počinioca.

Nedavno je provaljeno i u jednu od kancelarija najvećeg hercegovačkog preduzeća. Ukradeno je nekoliko laptopa i druga oprema, što takođe istražuje policija, a krađe goriva koje su bila masovna pojava, mjerama koje je preduzelo novo rukovodstvo, svedene su na minimum.