latinica  ћирилица
07/02/2018 |  16:50 ⇒ 08/02/2018 | 07:31 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva u Vašingtonu razgovarala sa Ilahijem uoči Izvršnog odbora MMF

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Vašingtonu sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda za BiH Nadimom Ilahijem uoči Izvršnog odbora MMF-a, koji će biti održan 9. februara.
Predsjednica Cvijanović razgovarala u Vašingtonu sa šefom misije MMF za BiH Nadimom Ilahijem (foto:vladars.ne) -
Predsjednica Cvijanović razgovarala u Vašingtonu sa šefom misije MMF za BiH Nadimom Ilahijem (foto:vladars.ne)

Sagovornici su tokom sastanka ukazali na neophodnost očuvanja aranžmana s obzirom na njegovu povezanost sa reformskom agendom, a istovremeno i izazove koje nosi izborna godina, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Cvijanovićeva je u ime Vlade Republike Srpske iskazala spremnost da se nastavi sa ispunjavanjem uslova definisanih pismom namjere i izrazila očekivanja da će se na isti način ponašati ostali nivoi vlasti u BiH.

"Za očekivati je da će nakon zasjedanja Izvršnog odbora MMF-a, BiH biti isplaćena tranša u iznosu od 145 miliona KM od čega 50 miliona za Republiku Srpsku", ističe se u saopštenju.

Cvijanovićeva je zahvalila predstavnicima MMF-a za korektnu saradnju koju Vlada Srpske ima sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom i ličnom naporu šefa misije MMF-a za BiH Nadima Ilahija i njegovih saradnika u prevazilaženju određenih kriznih situacija u prethodnom periodu tokom realizacije aranžmana.