latinica  ћирилица
08/02/2018 |  07:44 ⇒ 20/03/2018 | 17:01 | Autor: RTRS

Snijeg na području Mrkonjić Grada, Kneževa i Prijedora

U Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a na području Mrkonjić Grada, Kneževa i Prijedora počeo je da pada snijeg, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Putevi - Foto: RTRS
PuteviFoto: RTRS

Poledica je moguća posebno u višim predjelima, a ponegdje, u kotlinama i duž riječnih tokova smanjena je vidljivost zbog magle.

Odroni su učestali na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Saobraćaj je, zbog izgradnje budućeg auto-puta, obustavljen na dionici magistralnog puta Banjaluka-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Klašnice jedan -Prnjavor, zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj, u zoni ukrštanja sa magistralnim putem.

Saobraćaj je, zbog sanacije, potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko dva-Donja Bukovica saobraćaj je preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka.

Za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona zabranjen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, dionica Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača.

Na putevima u Federaciji BiH saobraćaj se odvija po mokrim ili vlažnim kolovozima, a učestali su odroni.

Zbog snijega na kolovozu poseban oprez neophodan je na putevima u sjeverozapadnim krajevima, kao i na putevima Kupres-Šuica i Priluka-Glamoč, te širem području Bosanskog Grahova i Tomislavgrada.

Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama, posebno na putevima Lašva-Vitez i Glamoč-Mliništa.

Poledica je moguća na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na auto-putu A1, dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je, u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Јednom trakom saobraća se na magistralnom putu Resanovci-Drvar, zbog urušavanja potpornog zida.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Izvor: SRNA