latinica  ћирилица
08/02/2018 |  08:39 ⇒ 08:55 | Autor: RTRS

Brodarac nije uspio protiv Јunajteda

Omladinski tim Brodarca nije uspio da se plasira u osminu finala Lige šampiona, pošto je poražen od Mančester Јunajteda rezultatom 2:0.

Brodarac je bio na dobrom putu da dođe do istorije poslije eleminicaije Makabi Haife i Subartala, ali su se "Đavoli" plasirali među osam najboljih.

Brodarac je bio bolji rival na terenu, imao više loptu u svom posjedu, ali je Јunajted ipak stigao do pobjede uz dosta sreće i jedine dvije situacije pred golom domaće ekipe.

Beograđani su dobro započeli meč i u uvodnih deset minuta imali nekoliko pokušaja, ali je kazna uslijedila u 18. minutu kada je Bonen zatresao mrežu za vođstvo od 1:0.

Mančester je preuzeo kontrolu i u 29. minutu duplirao prednost. Može se reći da je sreća pogledala goste. Lopta je zakačila jednog igrača Brodarca, šutirao je Voren, a lopta se od glave Ivančevića odbila u mreži domaće ekipe za vođstvo od 2:0.

U nastavku meča Јunajted je napadao, Brodarac je imao nekoliko šansi, ali je tek u finišu meča ozbiljnije priprijetio. Pokušavali su Mitrović, Babović, ali je odličan na golu bio Fojtiček.

Iako nisu uspjeli da se plasiraju među osam najboljih, utakmica Brodarca i Јunajteda ispraćena je pred oko 4.000 ljudi na krovu TC stadiona.

Utakmica na stadionu Voždovca počela je minutom ćutanja u znak sjećanja na fudbalere Јunajteda koji su poginuli prije 60 godina u padu aviona ubrzo poslije polijetanja sa minhenskog aerodroma.

Izvor: Agencije