latinica  ћирилица
08/02/2018 |  11:57 ⇒ 12:27 | Autor: RTRS

Bijeljina: Ulica patrijarha Pavla postaje pješačka zona

Ulica patrijarha Pavla u centru Bijeljine biće ove godine pretvorena u pješačku zonu, najavljeno je iz Direkcije za izgradnju i razvoj grada.
Bijeljina, infrastruktura - Foto: SRNA
Bijeljina, infrastrukturaFoto: SRNA

Direktor Direkcije Mladen Petrović rekao je da je za ovaj posao sve već pripremljeno i uslijediće samo polaganje završnog sloja betonskih ploča.

Ulica patrijarha Pavla vodi od Centra za kulturu "Semberija" do Gradskog parka i u njoj se nalazi sjedište Eparhije zvorničko-tuzlanske i Manastir Svetog Vasilija Ostroškog.

Petrović kaže da će ovo biti prva zona umirenog saobraćaja u Bijeljini u kojoj prednost imaju pješaci, dok je prolaz vozilima do stanova i ustanova u ovoj ulici ograničen na 20 kilometara na čas.

On je najavio da će grad, koji već ima 11 kružnih tokova, u ovoj godini dobiti i dva nova, kod nekadašnje željezničke stanice i na obilaznici kod Industrijske zone dva.

Prema Petrovićevim riječima, među značajnijim projektima uređenja grada tokom godine je i plan za rekonstruciju dotrajale pješačke staze ispred Narodne biblioteke "Filip Višnjić", zgrade Sokolskog doma i krova Gradske sportske dvorane.

Među velikim pripremljenim projektima u Bijeljini koji čekaju obezbjeđivanje novca za finansiranje su uređenja kanala Dašnica koji protiče kroz grad i izgradnja biciklističko-pješačke staze od obilaznice do Pavlović mosta.

Izvor: SRNA