latinica  ћирилица
08/02/2018 |  13:15 ⇒ 14:04 | Autor: RTRS

Banjaluka: Za novi vrtić u Rosuljama 70.000 KM

U Banjaluci je danas potpisan ugovor o donaciji 70.000 KM za rekonstrukciju gradskog prostora u novi dječiji vrtić u naselju Rosulje, koji bi trebalo da primi tridesetak mališana.
Za novi vrtić u Rosuljama 70.000 KM - Foto: SRNA
Za novi vrtić u Rosuljama 70.000 KMFoto: SRNA

Ugovor su potpisali gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, predsjednik Udruženja osiguravajućih društava u Republici Srpskoj Milomir Durmić i direktor Privredne komore Srpske Dragica Ristić.

Vrtić će biti otvoren uz postojeći vrtić "Lana", a sredstva za rekonstrukciju prostora obezbijedilo je Udruženje osiguravajućih društava u Republici Srpskoj.

Radojičić je nakon potpisivanja ugovora rekao novinarima da je Grad opredijeljen da i u ovoj godini nastavi saradnju sa društveno odgovornim kompanijama.

- Pomoć i donacija koju obezbjeđuje ovo udruženje omogućiće nam da jedan od prostora namijenjenih za proširenje vrtićkih kapaciteta obnovimo i dobijemo novi vrtić, radnog naziva "Lana 2" - naveo je Radojičić.

On je istakao da će Udruženje voditi i proceduru izbora izvođača, što će ubrzati postupak i omogućiti brže otvaranje jednog od novih vrtićkih prostora u Banjaluci.

Radojičić je naglasio da je Grad prošle godine namijenio tri prostora u Rosuljama, Obilićevu i Starčevici za proširenje kapaciteta Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, s obzirom na to da postoji velika potražnja i da mnogo djece čeka na smještaj u vrtićima.

Ristićeva je izrazila zadovoljstvo što je Privredna komora imala priliku da se institucionalno pridruži ovoj aktivnosti.

- Kao institucionalni predstavnik Udruženja osiguravajućih društava, koje okuplja 25 članova društava za osiguranje, raduje nas ova pozitivna aktivnost koja nas je pratila i prošle godine zahvaljujući gradonačelniku i Gradskoj upravi - dodala je Ristićeva.

Durmić kaže da je Udruženje osiguravajućih društava prepoznalo aktivnosti gradonačelnika Banjaluke i lokalne zajednice i odlučilo da dio novčanih sredstava, koja po osnovu članstva koriste za potrebe Udruženja, odvoje za rekonstrukciju vrtićkog prostora.

- Svako naše društvo, u svojim lokalnim zajednicama, ponaša se kao društveno odgovorno i učesnici su mnogih humanitarnih akcija. Podrškom obnovi vrtića željeli smo to da pokažemo i institucionalno - rekao je Durmić.

On je naveo da su prikupili određeni broj ponuda i da će uskoro potpisati ugovor sa izvođačem radova.

Načelnik gradskog Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar istakao je da će građevinska dozvola biti pravosnažna za 10 dana.

Za završetak radova potrebno je dva mjeseca, nakon čega slijedi nabavka opreme za vrtić.

Izvor: SRNA