latinica  ћирилица
08/02/2018 |  14:07 ⇒ 14:19 | Autor: RTRS

Tramp čestitao Vučiću Dan državnosti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom, koji mu je uručio čestitku predsjednika Donalda Trampa povodom Dana državnosti, uz podsjećanje na obeležavanje 100 godina od kada je na Bijeloj kući podignuta zastava Srbije.
Aleksandar Vučić i Kajl Skot - Foto: TANЈUG
Aleksandar Vučić i Kajl SkotFoto: TANЈUG

"U ime naroda Amerike, molim Vas da primite čestitke povodom Dana državnosti. Srbija je dugo bila značajan partner Sjedinjenih Američkih Država. Ove godine obilježavamo stogodišnjicu od kada je predsjednik Vudro Vilson podigao zastavu Srbije na Bijeloj kući, što je dobra prilika da se prisjetimo naših dugogodišnjih i plodonosnih bilateralnih odnosa", naveo je Tramp.

Tramp je istovremeno pozvao predsjednika Srbije da nastave zajednički da rade na jačanju regionalne stabilnosti i produbljivanju odnosa dveiu zemalja u cilju, kako je naveo, zajedničkog napretka.

Kako je saopštila Pres-služba predsiednika, Vučić i Skot su razgovarali o bilateralnoj saradnji, situaciji u regionu i evropskom putu Srbije.

Tema razgovora bila je, dodaje se, i predstojeća posjeta predsjednika Srbije Zagrebu, a Vučić je izrazio nadu da će se odnosi na Zapadnom Balkanu razvijati u pravcu mira, stabilnosti i saradnje i da je za to neophodno da sve zemlje regiona daju svoj doprinos.

Ambasador Skot ocijenio je da je nova Strategija EU, predstavljena u Strazburu prije dva dana, važan signal za evropsku budućnost Srbije. 

Izvor: RTS