latinica  ћирилица
08/02/2018 |  14:22 ⇒ 14:28 | Autor: RTRS

Odgođeno izjašnjavanje o amandmanima na izmjene Zakona o platama

Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH odgodila je na današnjoj sjednici izjašnjavanje o amandmanima na Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama i drugim naknadama u institucijama BiH koji je po skraćenom postupku predložio Savjet ministara.
Dom naroda Parlamenta FBiH - Foto: SRNA
Dom naroda Parlamenta FBiHFoto: SRNA

Komisija je zatražila da Ministarstvo finansija i trezora BiH do naredne sjednice ovog tijela sačini analizu posljedica primjene predloženih izmjena na Zakon o platama i drugim naknadama u institucijama BiH, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Usvojen je izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi "Blagovremenost postupaka javnih nabavki u institucijama BiH", a k znanju je primljen izvještaj o prestrukturisanjima rashoda institucija BiH unutar budžetskih rashoda za period januar-septembar prošle godine koji je dostavilo Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Primljena je k znanju informacija o raspodjeli i korišćenju sredstava tekuće budžetske rezerve za period januar-septembar 2017. godine koju je dostavilo Ministarstvo finansija i trezora BiH.

K znanju je primljen i dopis Radio-televizije BiH - realizacija zaključka sa 43. sjednice Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Članovi Komisije k znanju su primili i informaciju Ministarstva pravde BiH o realizaciji preporuka iz izvještaja revizije učinka "Upravljanje grantovima u institucijama BiH".

Usvojen je orijentacioni radni plan Komisije za finansije i budžet Doma naroda parlamenta BiH za 2018. godinu.

Izvor: SRNA