latinica  ћирилица
08/02/2018 |  15:27 ⇒ 18:27 | Autor: RTRS

Delegacija iz Turske obišla rutu puta Sarajevo-Vardište (VIDEO)

Delegacija iz Turske, u pratnji ministra transporta i komunikacija u Savjetu ministara BiH Ismira Јuska i ambasadora Turske u BiH Halduna Koča, obišla je rutu puta Sarajevo-Vardište, dionicu budućeg brzog puta čiju izgradnju finansira Turska.
Đurović, Јusko i turska delegacija - Foto: RTRS
Đurović, Јusko i turska delegacijaFoto: RTRS

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević predočio je gostima koju će prednost izgradnja brzog puta imati za sve građane istočnog dijela Srpske, ali i za stanovnike Bosanko-podrinjskog kantona u Federaciji BiH.

"Definitivno oni su stava da ovaj projekat ne treba razvlačiti i  da treba što bržom dinamikom da se radi. I ja sam to u više navrata isticao. Naš je stav da nam više ne treba godina dana da se usaglasimo za dvije rute, sada smo to definisali. Sada treba da idemo u reješavanje, pravljenje projektne dokumentacije i svima je u interesu da što prije vide gradilište na našem terenu", istakao je ministar transporta i komunikacija BiH Ismir Јusko.

"Opština Višegrad stoji na raaspolaganju sa svom potrebnom infrastrukturom, ljudstvom i dokumentacijom ne bi li se to ubrzalo i došlo do konačnog željenog brzog puta", rekao je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.