latinica  ћирилица
08/02/2018 |  15:47 | Autor: RTRS

Granična policija BiH: Spriječen ilegalni prelazak državljana Turske u Hrvatsku

Pripadnici Granične policije BiH spriječili su danas na prelazu Strmica u Martin Brodu krijumčarenje državljana Turske iz BiH u Hrvatsku i na dvije lokacije uhapsili tri lica koja se dovode u vezu sa ovim slučajem.
Granična policija (Foto: Granična policija BiH) -
Granična policija (Foto: Granična policija BiH)

Prilikom ilegalnog pokušaja prelaska granice otkriveni su državljani Turske čiji su inicijali A.L. /27/, O.S. /30/ i E.A. /32/ i jedno lice sa područja Kosova i Metohije čiji su inicijali H.E. /39/, saopšteno je iz Granične policije.

Državljani Turske prekršajno su procesuirani i, uz prijedlog za izdavanje rješenja o protjerivanju, predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima, dok je H.E. uhapšen zbog sumnje za krijumčarenje ljudi.

Prethodno su pripadnici Granične policije BiH na prelazu Izačić, na izlazu iz BiH, prilikom pregleda putničkog motornog vozila hrvatskih registarskih oznaka otkrili stvari i ličnu kartu lica čiji su inicijali E.A, koje je kasnije spriječeno u ilegalnom prelasku na području Martin Broda.

Vozač i suvozač državljani Hrvatske čiji su inicijali Š.S. /23/ i F.D. /22/ uhapšeni su i protiv njih i lica sa područja Kosova i Metohije Tužilaštvu BiH će biti predat izvještaj zbog sumnje za krijumčarenje ljudi.

U rasvjetljavanju slučaja krijumčarenja državljana Turske, uz koordinaciju pripadnika jedinica granične policije Izačić i Strmica, ostvarena je saradnja sa službenicima policijskih stanica Donji Lapac i Korenica Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske.

Izvor: SRNA