latinica  ћирилица
08/02/2018 |  21:59 ⇒ 09/02/2018 | 16:51 | Autor: RTRS

Na videu koji je objavio Donald Tramp, i premijerka Željka Cvijanović (VIDEO)

Na videu, koji je američki predsjednik Donald Tramp objavio večeras na svom tviter nalogu, vidi se i predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.
Vašington: Nacionalni molitveni doručak - Foto: Screenshot
Vašington: Nacionalni molitveni doručakFoto: Screenshot

Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je na Nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu da je vjera "centralna za američki život i slobodu".

U 15-ominutnom obraćanju na godišnjem skupu zvaničnika drugih država, političara iz SAD, diplomata, vjerskih vođa Tramp je ukazao da su osnivači Amerike govorili o "našem tvorcu" u Deklaraciji o nezavisnosti, da na američkom novcu piše "U Boga vjerujemo".

On je rekao da prava koja svi Amerikanci uživaju "nisu data od čovjeka" već da "naša prava dolaze od našeg tvorca".

"Šta god da se desi nikakva zemaljska snaga ne može da oduzme ta prava", rekao je Tramp na 66. Nacionalnom molitvenom doručku u hotelu Vašington Hilton, tradicionalnom okupljanju na kome zvanice razmjenjuju prijateljske poruke kroz molitvu.

 On je takođe govorio o tome da vidi "moć Božje ljubavi" u Amerikancima, posebno tokom odgovora na nedavne uragane i masovne oružane napade.

"Mi svi možemo da budemo heroji za sve", rekao je Tramp.

Nacionalni molitveni doručak tradicija je stara više od šest decenija po kojoj se svake godine, prvog četvrtka u februaru, u zajedničkoj molitvi okupljaju predsjednik SAD, članovi Kongresa, američki političari i vojni lideri, kao i ugledni gosti iz stotinak zemlja svijeta.

 As long as we open our eyes to God’s grace - and open our hearts to God’s love - then America will forever be the land of the free, the home of the brave, and a light unto all nations. #NationalPrayerBreakfast pic.twitter.com/1cwxs3l0uK

Izvor: Beta