latinica  ћирилица
09/02/2018 |  09:59 ⇒ 12:46 | Autor: RTRS

Preminuo Nebojša Glogovac

Televizijski i pozorišni glumac Nebojša Glogovac preminuo je u 49. godini života poslije kraće bolesti.
Nebojša Glogovac (Foto: Tanjug/Zoran Žestić) - Foto: TANЈUG
Nebojša Glogovac (Foto: Tanjug/Zoran Žestić)Foto: TANЈUG

Glogovac je prije 10 dana hitno primljen u Institut za onkologiju.

Glogovac je rođen 30. avgusta 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i krojačice Milene Glogovac. Porodica je iz Trebinja preselila u Opovo, a potom u Pančevo, gdje je Nebojšin otac postao prota 1977. godine.

Godine 1987. Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada popularnoj seriji "Bolji život", a nakon završene srednje škole upisao je studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dvije godine studija predomislio se i 1990. godine upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi profesora Vladimira Јevtovića.

Poznat je po brojnim ulogama na televiziji i u pozorištu za koje je dobio domaća i međunarodna priznanja. Јedna od njegovih poslednjih uloga bila je u TV seriji "Nemanjići - Rađanje kraljevine".

Neke od uloga koje će ostati upamćene su u ostvarenjima "Bure baruta", Nebeska udica", "Munje", "Kad porastem biću kengur", "Klopka", "Hadersfild", "Branio sam Mladu Bosnu", "Krugovi"...

Igrao je u serijama "Porodično blago", "Moj rođak sa sela", "Vratiće se rode", "Vojna akademija", "Ravna gora", "Ubice moga oca".

Od 1996. godine bio je član Јugoslovenskog dramskog pozorišta gdje je odigrao niz zapaženih uloga.

Važio je za jednog od najboljih regionalnih glumaca, bio je dobitnik brojnih nagrada i priznanja.