latinica  ћирилица
09/02/2018 |  10:49 ⇒ 11:17 | Autor: RTRS

Prijedor - Premijerno odigrana predstava "Film je gotov"

Članovi Dramskog studija "Živko Desnica" su u Pozorištu Prijedor premijerno odigrali predstavu "Film je gotov" koja govori o problemu vršnjačkog nasilja, prema tekstu američkog pisca Vilijama Mastrosimonea.
Prijedor - odigrana predstava "Film je gotov" - Foto: SRNA
Prijedor - odigrana predstava "Film je gotov"Foto: SRNA

Režiser predstave Belinda Božičković rekla je nakon sinoćne premijere da je radnja veoma bliska sadašnjem trenutku.

"Treba raditi ovakve predstave koje će svima da otvore oči. Vršnjačko nasilje je sve prisutnije u društvu. O tome treba da se govori. Pred tim često zatvaramo oči", navela je Božičkovićeva, koja je glumica i student pozorišne režije.

Ona je izrazila zadovoljstvo sinoćnjim odzivom publike, kao i nadu da će predstavu pogledati što više školaraca i njihovih nastavnika.

Dana Poletan, koja glumi u predstavi, rekla je da komad šalje bitnu poruku - da o nasilju ne treba ćutati i da na taj problem treba obraćati mnogo više pažnje.

"Sudeći po reagovanju publike tokom premijere, izgleda da smo uradili veoma dobru predstavu", istakla je ona.

Tekst je inspirisan istinitim događajem, kada je 1998. godine dječak u SAD ubio pet vršnjaka u školi, a potom oca i majku.

U predstavi igraju još i Slađana Buvač, Tijana Došen, Katarina Balaban, Ivana Kesić, Milovan Srdić, Tanja Piljić i Vasilije Pačariz.

Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš istakao je da su polaznici Dramskog studija "Živko Desnica" i prošlogodišnje Škole glume u potpunosti opravdali tvrdnje da je ovo jedna od najtalentovanijih generacija.

Ovo je peta premijera u 65. pozorišnoj sezoni, a prva repriza predstave zakazana je za 13. februar.

Izvor: SRNA