latinica  ћирилица
09/02/2018 |  12:42 ⇒ 19:03 | Autor: RTRS

U februaru dvije isplate iz Fonda solidarnosti (VIDEO)

Pravilnik o načinu, postupku, obliku i obimu korišćenja sredstava Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje djece u inostranstvu danas je stupio na snagu.
Fond solidarnosti - Foto: RTRS
Fond solidarnostiFoto: RTRS

Zaključno sa 7. februarom na računu Fonda nalazi se 1.669.798 KM, rekla je Јasminka Vučković, v.d. direktora Fonda .

- Nijedan zahtjev nismo odbili. U februaru smo imali dvije isplate, jedna je iznosila 70.796 KM, a druga 97.791 KM. U januaru smo imali dva zahtjeva, a sada imamo još dva. Procedura za prvo dijete ukupno je trajalo osam dana, a za drugo smo sve završili za četiri dana, s obzirom da je bio u pitanju hitan slučaj - rekla je Vučkovićeva.

Uloga Fonda solidarnosti je da prikuplja dodatna finansijska sredstva koja će omogućiti dijagnostiku i liječenje djeci dobi do 18 godina, kojima to nije moguće pružiti u zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj i u drugim zdravstvenim ustanovama sa kojima Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske ima potpisan ugovor.

Informacije o načinima finansiranja liječenja djece u inostranstvu možete pronaći na linku www.zdravstvo-srpske.org. Na ovoj stranici su dostupni svi propisi i akti o radu Fonda solidarnosti, svakodnevno se ažurira stanje na računu Fonda, sa izvodima iz banaka, a može se pronaći i informativni letak o načinu ostvarivanja prava na liječenje u inostranstvu posredstvom ovog fonda.