latinica  ћирилица
09/02/2018 |  15:00 ⇒ 18:59 | Autor: RTRS

Tehnički remont nastavlja saradnju sa Namibijom (VIDEO)

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić najavio je danas u Bratuncu, da će Vlada Srpske i dalje podržavati preduzeće Tehnički remont pri izlasku na nova i proširenju plasmana na tržištima gdje već dobro posluje, te istakao da je Namibija jedan od najvažnijih kupaca naoružanja i vojne opreme koju proizvodi to preduzeće.
Bratunac - tehnički remont - Foto: SRNA
Bratunac - tehnički remontFoto: SRNA

Najvažnije je da je u Tehničkom remontu zaposleno 150 ljudi, koji imaju sigurnu perspektivu, kao i to da se očekuje proširenje proizvodnje, što treba da omogući otvaranje novih radnih mjesta, naglasio je Đokić. 

- To je poseban interes Vlade u ovom, ali i u svim preduzećima u Srpskoj - naglasio je Đokić, koji je danas posjetio Tehnički remont zajedno sa delegacijom Namibije, koju je predvodio državni sekretar Peter Vilhe.

Đokić je rekao da je ova posjeta prilika za predstavljanje onoga što je urađeno u posljednje četiri godine, kao i planova za dalji razvoj.

- Danas smo provjerili kako funkcioniše saradnja Vlade Srpske i Tehničkog remonta uspostavljena prije skoro četiri godine i ocijenili da je neophodno uskoro aneksirati taj sporazum, radi nastavka aktivnosti koje će omogućiti dalji razvoj ovog preduzeća. Delegacija Namibije se u Tehničkom remontu uvjerila u proces proizvodnje, programe i dinamiku isporuke artikala za koje su zainteresovani - rekao je ministra.

Naveo da je razgovarano i o tome šta je potrebno da učine resorno ministarstvo i Vlada, kao suvlasnici Tehničkog remonta, da bi pomogli tom preduzeću u prevazilaženju poteškoća, posebno u nastupu na drugim tržištima zbog složene procedure izvoza naoružanja, vojne opreme i municije koji se ovdje proizvode i remontuju.

Direktor Tehničkog remonta Slaven Ristić rekao je da je delegacija Namibije zadovoljna saradnjom i zainteresovana za njeno proširenje i nove proizvode, kao što su mašine za deminiranje.

- Ovo je veoma važna posjeta za nas, jer tri godine kontinurano sarađujemo sa Namibijom. Ta saradnja će, prema tvrdnji članova ove delegacije, biti nastavljena i proširena, a to nam daje garanciju da ćemo imati bolju zaradu, razvoj i potrebu za novim zapošljavanjem - naglasio je Ristić.

Izvor: SRNA