latinica  ћирилица
10/02/2018 |  08:56 ⇒ 08:59 | Autor: RTRS

Oblačno i hladnije, poslijepodne slab snijeg

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će prijepodne biti pretežno oblačno i hladnije, a poslijepodne se očekuje slab snijeg, uz dnevnu temperaturu vazduha do pet stepeni Celzijusovih.
Oblačno - Foto: RTRS
OblačnoFoto: RTRS

Јutros je hladno i mjestimično maglovito ali bez padavina, osim na zapadu Krajine gdje provijava slab snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha biće od minus četiri do jedan, u višim predjelima do minus osam, na jugu do četiri stepena Celzijusova. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od nula do pet, na jugu oko 10, u višim krajevima od minus dva.

Od sredine dana u većini predjela biće slaba susnježica i snijeg. Na sjeveroistoku i na jugu Hercegovine ostaje pretežno suvo, a slabe padavine se u ovim predjelima očekuju prema večeri.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini i jugozapadu umjerena bura sa jakim udarima brzine od 40 do 65 kilometara na čas, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Sokolac minus osam, Bjelašnica minus sedam, Han Pijesak minus šest, Kneževo minus pet, Manjača minus četiri, Gacko, Mrakovica, Mrkonjić Grad, Srebrenica i Istočno Sarajevo minus tri, Višegrad, Doboj, Kalinovik, Srbac, Šipovo, Čelinac, Kotor Varoš, Tuzla, Livno, Sarajevo i Bugojno minus dva, Banjaluka, Bijeljina, Zvornik, Nevesinje, Ribnik i Rudo minus jedan, Krupa na Uni, Novi Grad, Prijedor i Foča nula, Bileća jedan, Trebinje pet, Mostar i Neum sedam stepeni Celzijusovih.

Visina snijega: Han Pijesak jedan, Gacko dva, Mrkonjić Grad šest, Novi Grad devet, Prijedor 11, Ribnik 14, Krupa na Uni 25, Mrakovica 35 centimetara.