latinica  ћирилица
11/02/2018 |  07:47 ⇒ 08:12 | Autor: RTRS

Snježne padavine otežale saobraćaj

Nove snježne padavine, koje su zahvatile istočne i jugoistočne krajeve Republike Srpske i FBiH, otežale su saobraćaj, naročito na dionicama u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

Na području FBiH snijeg usporava saobraćaj na magistralnim putnim pravcima Bugojno-Novi Travnik preko Rostova, Sarajevo-Kladanj preko Nišića i Karaule, Sarajevo-Konjic preko Ivan Sedla i Prozor-Gornji Vakuf preko Makljena.

Iz AMS-a upozoravaju vozače i na učestale odrone na putevima koji prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Vozačima se savjetuje da budu oprezni, vožnju prilagode stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Na putevima na kojima se izvode radovi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja i regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Prnjavor izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka-Prnjavor u mjestu Hrvaćani zbog izgradnje vijadukta na novom auto-putu saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

I dalje je na snazi obustava saobraćaja kroz Bijeljinu u ulicama 27. marta i Srpske vojske zbog radova na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice. Putnička vozila preusmjerena su na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog izgradnje vodovoda na području naselja Šnjegotina u opštini Čelinac izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na regionalnom putu Ukrina-Klupe. Јednom trakom vozila saobraćaju i na regionalnom putu Obudovac dva-Lončari.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do u toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, pa se saobraćaj odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom vozila saobraćaju na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Јajce na lokalitetu Srpskih Toplica.

Na području distrikta Brčko još traju radovi na magistralnom putu Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske i distrikta/ i Brčko dva /granica SRpske i distrikta/-Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz prvca Brčkog.

U Banjaluci je zbog izgradnje kružne raskrsnice "Rebrovac" na magistralnom putu od pijace do Rebrovca i od Rebrovca prema Čelincu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na području FBiH zbog aktivnog klizišta na dionici auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica, saobraćaj se u desnoj cijevi tunela Igman i na mjestu radova odvija preticajnom trakom.

Iz AMS-a mole vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Јednom trakom saobraća se na magistralnom putu Resanovci-Drvar, zbog urušavanja potpornog zida.

Na graničnim prelazima zadržavanja na granici nisu duža od 30 minuta.

Izvor: SRNA