latinica  ћирилица
11/02/2018 |  21:37 | Autor: RTRS

Vaterpolisti Srbije otputovali za Rumuniju

Srpska vaterpolo reprerztentacija je otputovala u Oradeu gdje će protiv Rumunije odigrati treći duel u Svjetskoj ligi. Duel počinje u ponedjeljak od 17.00 po našem vremenu.
Vaterpolo - Foto: TANЈUG
VaterpoloFoto: TANЈUG

Vaterpolisti Srbije su nadigrali selekciju Rumunije sa 12:3 u prvom sustetu na domaćem terenu u Kragujevcu, ali u timu Srbije naglašavaju da nema opuštanja pred sutrašnji meč.

"Nema potcenjivanja Rumuna, pobjeda nam je neophodna kako bi mirno dočekali susret sa Crnom Gorom. Naš rival je takođe podmladio sastav, iskusniji su samo inetracionalci Radu i Negreanu. Za nas je ovo prilika da se pokažemo u dobrom svjetlu i da, igrajući maksimalno angažovano od početka do kraja, ostvarimo još jednu pobjedu", istakao je Sava Ranđelović za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić je za gostovanje odredio podmlađen sastav, a poziv je dobio i debitant Veljko Tankosić iz Crvene zvezde.

Reprezentacija Srbije je prva u grupi sa 6, a Crna Gora druga sa 3 boda, dok je Rumunija posljednja bez osvojenih bodova. Srbija se sa selekcijom Crne Gore sastaje 20. marta i očekuje se da će taj direktni duel odlučivati i o prvom mjestu u grupi.

Izvor: RTS