latinica  ћирилица
12/02/2018 |  09:15 | Autor: RTRS

Za Danilovića 250.000 evra

Fudbaler Vladan Danilović druga je najveća prodaja banjalučkog Borca pošto ga je klub iz Platonove prodao menadžerskoj agenciji za 250.000 evra. Prema Transfermarkt.de, Borac je najviše zaradio na prodaji Darka Maletića, koji je u ljeto 2011. otišao u Aktobe za 300.000 evra.
Za Danilovića 250.000 evra - Foto: nezavisne novine
Za Danilovića 250.000 evraFoto: nezavisne novine

Borac će ove sedmice inkasirati 100.000 evra kao kaparu, a mladi vezista će do ljeta ostati u crveno-plavom dresu. Neimenovana agencija se obavezala da u tom periodu na sebe preuzme isplatu "svih prinadležnosti prema Daniloviću". Preostalih 150.000 evra na račun našeg kluba leći će na ljeto. Klub iz Platonove ulice takođe ima prava na 10 odsto od sljedećeg Danilovićevog transfera.

"Na ljeto ćemo sve transparentno da objavimo pošto je takav ugovor sa menadžerskom agencijom. Sve će biti objavljeno kada bude uplaćena i posljednja rata ugovora", rekao je Vico Zeljković, potpredsjednik kluba.

Ovaj novac će dobro doći klubu koji ima dugove prema N/FS BiH, bivšim igračima, trenerima..., a to sve treba riješiti kako bi dobili licencu za takmičenje naredne sezone u bh. eliti.

"Novac ćemo iskoristiti za plate radnoj zajednici i omladinskoj školi. Potrebno nam je i 150.000 KM za licencu. Kad ovo riješimo, naredna licenca ne bi trebalo da dođe u pitanje jer smo već dosta toga očistili. Novac je teško naći jer ljudi ne žele mnogo da ulažu, ali ćemo pobijediti kao i prošle godine", izjavio je Zeljković.

Iz kluba su kazali da su u ovom prelaznom roku odbili ponude Olimpije, Crvene zvezde i još nekih klubova koje nisu bile zadovoljavajuće.

"Ova ponuda je bila najkonkretnija i 100.000 evra očekujemo već ove sedmice. Radi se o ozbiljnoj agenciji i vjerujemo da će njegov transfer biti veliki", rekao je potpredsjednik kluba.

On je naglasio da u potpisanom predugovoru nema stavke da mladi vezista mora da igra u nastavku sezone.

"Nema takve stavke - može da igra, sjedi na klupi ili tribinama i neće biti penala. Mišljenje stručnog štaba je da nam je potreban, a u isto vrijeme ako procijene da je van forme, može da ne igra", rekao je Zeljković, koji se osvrnuo na to da je ovaj transfer 50.000 evra manji od rekordne prodaje kluba:

"Ovo je odličan posao. Maletić je imao odličan rejting kada je odlazio, a Danilović je za nas odigrao tek 17 utakmica u Premijer ligi i pri tom ima samo 18 godina".

Osim prodaje Danilovića, angažovano je još jedno pojačanje, pa je na pozajmicu iz Zrinjskog stigao lijevi bek Luka Lučić. Njemu ugovor sa Zrinjskim ističe na ljeto, pa postoji mogućnost da sa Borcem potpiše dugogodišnji ugovor.

Izvor: Nezavisne novine