latinica  ћирилица
12/02/2018 |  15:17 ⇒ 18:45 | Autor: RTRS

Završena prva faza rekonstrukcije sportske dvorane u Nevesinju (VIDEO)

Poslije dva i po mjeseca intenzivnih radova, završena je prva faza rekonstrukcije Sportske dvorane u Nevesinju.
Sportska dvorana Nevesinje - Foto: RTRS
Sportska dvorana NevesinjeFoto: RTRS

Konačno je, poslije više godina, riješen problem statike objekta i prokišnjavanje.

Osim potpune zamjene krova i krovne konstrukcije, na bočnim zidovima, umjesto staklenih površina, postavljeni su zidni termopaneli. Izgrađeni su, mimo plana, drenaža i potporni zidovi. Nisu završene pomoćne prostorije.

"Prosto nismo mogli da radimo molerske i keramičarske radove, zbog niskih temperatura. U narednih petnaest dana biće i to završeno", naveo je Slobodan Šiljegović načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove.

Iako je za prvu fazu rekonstrukcije bilo predviđeno 350.000 maraka, utrošeno je 105.000 maraka više, i urađen dio posla iz druge faze. Drugačije, tvrde u opštini, nije moglo.

Milenko Avdalović načelnik opštine Nevesinje ističe da je to objekat najteži za obnovu, on je najsloženiji, misli, kako kaže da su projektanti i izvođači položili ispit.

Da ne bi remetili takmičarske planove klubova i izvođenje nastave fizičkog, nastavak rekonstrukcije predviđen je za kraj aprila ili početak maja. U planu je i izgradnja kotlovnice.

Mile Uljarević predsjednik Savjeta za sport istakao je da že sada imati moderan objekat, sa sigurnom statikom, grijanjem.

"Nadamo se da će biti dom mnogoj djeci", rekao je Uljarević.

Novac za prvu fazu rekonstrukcije, opština je obezbijedila iz kredita za investicije. Vrijednost radova, u drugoj fazi, procjenjuje se na oko 350.000 maraka.

U Nevesinju očekuju učešće Vlade, Fonda za zaštitu životne sredine, kroz program energetske efikasnosti, kako bi svi radovi bili završeni do kraja ljeta.