latinica  ћирилица
12/02/2018 |  18:01 | Autor: RTRS

Božović: Odmotava se klupko u vezi sa ubistvom Ivanovića

Zamjenik predsjednika Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Ksenija Božović rekla je da vjeruje da hapšenje dvojice Srba, pripadnika Kosovske policijske službe, zbog propusta u obezbjeđivanju dokaza sa mjesta na kojem je ubijen Oliver Ivanović, predstavlja signal da se istraga konačno vodi u pravcu prikupljanja dokaza i rasvjetljavanja tog monstruoznog zločina.

"Hapšenjem dvojice Srba, pripadnika KPS-a, počelo je da se odmotava klupko i skida veo tajne sa tog monstruoznog zločina", izjavila je Božovićeva.

Ona je naglasila da je lično tog jutra 16. januara, kada se dogodilo ubistvo, upozorila pripadnike KPS-a da nisu obezbijedili mjesto ubistva, niti su preduzeli bilo kakve aktivnosti da spriječe uništavanje tragova, kao što je
zatvaranje saobraćaja u Sutjeskoj ulici.

Izrazivši bojazan da će istražni tužilac saopštiti da su tragovi uništeni, Božovićeva je pozvala međunarodni faktor, kosovske i srpske bezbjednosne institucije, da profesionalno sprovedu istragu u okviru svojih nadležnosti.

"Svima je jasno da će, ukoliko to bezbednosne i političke strukture žele, naredbodavci, ukoliko ih ima, i počinilac ubistva Olivera Ivanovića ubrzo biti pronađeni", kaže Božovićeva.

Ona je apelovala da istražni organi ne štede ni Srbina, ni Albanca, niti pripadnika neke druge nacije koji je na bilo koji način povezan sa ubistvom ili istragom u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

"Neprihvatljiv je pokušaj pojedinih medija da se zaštitnički odnose prema bilo kome jer je, vjerujem, cilj svih da ovo ubistvo bude rasvijetljeno što prije. U suprotnom će se nastaviti i ojačati strah Srba i građana na sjeveru Kosova i pospješiti raseljavanje", zaključila je Božovićeva.

Izvor: SRNA