latinica  ћирилица
12/02/2018 |  19:42 | Autor: RTRS

Španovićeva: U Beogradu po motivaciju

Ivana Španović rekla je da joj je najvažnije da polako diže formu i bude potpuno spremna za Svjetsko dvoransko prvenstvo koje će biti održano u Birmingemu.
Ivana Španović (Foto: Olimpijski komitet Srbije) -
Ivana Španović (Foto: Olimpijski komitet Srbije)

- Nije mi važno da na mitinzima budem maksimalno spremna već da polako podižemo formu za najvažnije takmičenje. Zadovoljna sam formom u kojoj se trenutno nalazim. Imamo još dva mitinga do Svjetskog prvenstva, u Beogradu će mi Serbia open osvježiti emocije od prošle godine i biti dodatna motivacija za Birmingem - rekla je Španovićeva na konferenciji za novinare u Beogradu.

Ivana Španović je bila treća na prvom dvoranskom mitingu u Karlsrueu, a potom je u Diseldorfu skočila 6,77 metara, što je najoblji rezultat na svijetu ove sezone.

- Najjači utisak je pet prestupa na prvom mitingu, nemam toliki broj prestupa toliko često, ali ne brinem se. To su bili daleki i kvalitetni skokovi i ono što smo planirali je na neki način i ispunjeno. U Diseldorfu sam imala dva prestupa i ostvarila pobjedu - rekla je ona.

Ivanin trener Goran Obradović rekao je da je najvažnije da "pik forme" bude u Birmingemu.

- Najvažnije je da pik forme bude u Birmingemu i da Ivana skoči u skladu sa tim koliko je spremna, a mogu da kažem da se nećemo zadovoljiti skokom ispod sedam metara. Čeka nas i Beograd, to je posljednje takmičenje na podlozi kakva je u Birmingemu. Ogromna je razlika na daskama i betonu, nažalost, posljednje takmičenje je u Glazgovu na daskama i tamo će skakati samo koliko je potrebno za pobjedu - rekao je Obradović.

Ivana Španović će 21. februara skakati u Beogradu, a četiri dana kasnije će se takmičiti u Glazgovu, pred odlazak na Svjetsko dvoransko prvenstvo.

Izvor: B92